Kőbánya-Kispest Régen #3

Azok a 2000-es évek.

 

Avagy, hogy fejeződött be a hanyatlás, és egy (véletlen)?, baleset, mikre képes.

 

Tovább folytatódott, a 90-es éveken belüli, egyre romló állapotok, a karbantartás hiánya, a hajléktalanok megoldatlan kérdése, továbbra is probléma maradt.

Ekkortájt, sokat haladtunk itt át, a metróhoz és a vonathoz, már nagyobb gyerek voltam, ekkor nem igazán tűntek fel ezek a problémák. Pedig egyre, egyre romlott a Köki állapota, napról-napra.

Volt egy kisebb felújítás úgy a 2000-es évek közepe,vége körül, amikor is, kicserélték a gumipadlókat, kicsit kitakarítottak, na azért nem vitték túlzásba.

Sokan tudták, hogy kellene valami, megoldás, valószínűleg a kerület belsőbb köreiben is felmerült ez a kérdés.

2005-ben már elő terjesztették egy Pláza építését.

Kicsit ugorjunk, 2008-ban a Kökit, életveszélyessé nyílvánították, miután egy darus kocsi, a gyalogos híd alatt, nekiment egy tartó oszlopnak és kidöntötte azt. Hogy ez véletlen volt?

gpb_02_1.jpg

Kizárt.

 

A Köki útban volt az új plázának, és a tulajdonsokkal, nem tudtak az előzőekben megegyezni, nos ez után már , a boltok tulajdonosai, bérlői nem tudtak mit kezdeni.

kokirom.jpg

Végül a tulajdonosok megegyezése nélkül, elkezdték bontani a létesítményt. Aztán pedig sok-sok terelés, lezárás után megépült a Köki.

Hogy egyszerűbb lenne a közlekedés? Nem éppen.

Minden nap majdnem ott megyek el, tudom miről bezsélek.

Kevesebb lenne a hajléktalan? Nem igazán

Több munka lenne? Igen, nyílván több, de hogy mennyiért azt szerintem mindenki sejti.

Tisztaság, karbantartásra több jut? Még annyi se.

post_97581_20120824100005.jpg

Ha így halad a jelenlegi Köki, ugyanarra a sorsra fog jutni, de nem csak a busz pályaudvar, hanem a pláza is, mert, hogy a forgalom az elenyésző, ami van az biztos. A vasút állomás, meg ugyanolyan mint a mi volt, fel kellene újítani, persze nem mint a Kökit ész nélkül, lehetne a régiből is szépet.

Valószínűleg, az itt áthaladó embereket a kis piros büfék is ki tudták szolgálni. Kellett egy ekkora pláza? Valakinek biztosan megérte.

A régi Kőbánya-Kispestet, már soha nem kapjuk vissza, talán valaki örül ennek, de én a 80-as évekbelit szívesen viszont látnám. Remélni tudom hogy a Déli pu. nem jut erre a sorsra.

Köszönöm a figyelmet.

Hamarosan új írás!